Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Modos segersvit bröts

Publicerad

Modo Hockey hade vänt ett underläge till 2-1-ledning och allt såg ljust ut för hockeyallsvenskans serieledare. Men i slutet av andra perioden rasade Modo ihop totalt borta mot Vita Hästen. Det blev till slut en klar förlust – och tappad serieledning.

Efter sex raka segrar för Modo i hockeyallsvenskan tog det till sist stopp. Att segerraden skulle brytas mot just Vita Hästen från Norrköping som huserar i tabellens nedre regioner var dock kanske lite överraskande.

Annars började det bra. Efter ett tidigt underläge kom Modo Hockey in i matchen och vände till 2-1 i slutet av första perioden efter två snabba mål av Jonathan Johnson och Anton Karlström.

Men i mittenperioden rasade allt.

Forcering

Hemmalaget tog ledningen igen genom två snabba mål i inledningen av perioden och precis före sista pausvilan utökade Vita Hästen med två mål på 40 sekunder i numerärt överläge.

5-2 inför slutakten alltså, och trots en intensiv forcering – Modo vann skotten med hela 42-23 totalt – kunde Norrköpingslaget hålla undan och till sist vinna med 6-3. Modos sista mål gjordes av Tom Hedberg.

I och med att AIK vann sin bortamatch mot Västerås med 6-5 efter straffar tar Solnaklubben nu åter över serieledningen med två poäng tillgodo på Modo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.