Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skälet till att de inte åtgärdats är regionens dåliga ekonomi och att man prioriterat slitna sjukvårdslokaler, skriver Region Västernorrland på sin hemsida.

Mögelskador på Regionens hus i Härnösand – omfattande renovering väntar

Uppdaterad
Publicerad

Undersökningar visar att Regionens hus i Härnösand har stora fukt och mögelskador. Nu väntar ett omfattande renoveringsarbete och under tiden måste större delen av arbetsplatserna flyttas till andra lokaler.

Fuktskadorna kommer inte som någon överraskning, de har varit kända under lång tid, men omfattningen var större än befarat.

Skälet till att de inte åtgärdats är regionens dåliga ekonomi och att man prioriterat slitna sjukvårdslokaler, skriver Region Västernorrland på sin hemsida.

– Behovet av reparationer är så omfattande att vi räknar med att under en längre period behöva nyttja möjligheten att arbeta på distans och flytta större delen av arbetsplatserna från Regionens hus till andra lediga kontorslokaler som till exempel Närvården i Härnösand, säger Krister Bjermert, administrativ chef.

Styrelsebeslut

Nu väntar man på beslut av regionfullmäktige som ska ta ställning till finansiering av renoveringen. Så fort det finns ett beslut sätter man igång, och man räknar med att Regionens hus kommer att vara en byggarbetsplats under minst ett år.

Det är i nuläget inte hälsofarligt att vistas i lokalerna, enligt företagshälsovården, Regionhälsan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer