Foto: Hans Lindblom/SVT

Misstänkt mordförsök vid hälsocentralen i Sollefteå – anställd skadad

Uppdaterad
Publicerad

En anställd vid hälsocentralen skadades vid mordförsöket under tisdagen och vårdades på Sundsvalls sjukhus för sina skador. Hon har nu fått lämna sjukhuset, uppger Region Västernorrland på sin webbplats.

Larmet om det inträffade kom strax efter klockan 13 på tisdagen. En person skulle ha attackerats och skadats i ett våldsdåd på hälsocentralen.

Polisen skickade ett flertal patruller till platsen och området har sökts av med hund i jakten på spår efter gärningsmannen.

– Vi ger ingen ytterligare information i nuläget, sa polisens presskommunikatör Maria Linné till SVT under eftermiddagen.

Oklart om tillståndet

På Region Västernorrlands webbplats bekräftades sent på tisdagseftermiddagen att en medarbetare skadats.

– Jag är mycket ledsen att en av mina medarbetare drabbats av detta våldsdåd. Nu önskar jag att allt går så bra som möjligt och att vi med polisens hjälp får klarhet i vad som hänt. Som arbetsgivare arbetar vi nu med att ge stöd till övrig personal efter den här traumatiska händelsen. Medarbetarnas verksamhetschef var på plats i Sollefteå och kunde snabbt aktivera vår plan för krishantering, sa primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundberg i ett uttalande.

Den skadade fördes till Sundsvalls sjukhus under tisdagseftermiddagen med allvarliga skador. Under onsdagen meddelade Region Västernorrland att den skadade hade fått lämna sjukhuset och åka hem.

Sjukhuset stängdes

Polis och åklagare driver nu en förundersökning om försök till mord. En misstänkt man i 30 årsåldern greps och anhölls alltså sent under tisdagen.

Sjukhuset stängde när larmet om våldsbrottet kom och ingen fick lämna byggnaden. Strax efter klockan 16 började personer slussas ut från sjukhuset berättade vår reporter på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.