”Vi har jobbat intensivt med att följa upp tips”. I klippet kommenterar polisen Josefine Perming Tengqvist gripandet av Nackstamördarna. Foto: Alina Österström/SVT

Polisen om gripandet av Nackstamördarna: ”Enormt arbete ligger bakom”

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags greps de två män som dömdes i hovrätten för mordet i Nacksta 2019, men som varit på flykt under närmare ett års tid.

Nu berättar polisens Josefine Perming Tengqvist om känslorna efter gripandet.

– Det är en otrolig stolthet, jag vet vilket enormt arbete som ligger bakom gripandet, säger Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott i Västernorrland.

Det var under ett Ica-rån i västra Sverige som fyra män greps av polisen. Två av dem visade sig vara internationellt efterlysta sedan januari 2021 och som dömdes i hovrätten till 18 års fängelse för mordet i Nacksta.

Polisen har fått en hel del tips från allmänheten där det tyder på att de ska ha rört sig både innanför och utanför landets gränser under tiden på flykt.

– Det har rört sig om tips om att de har uppehållit sig i olika delar av Sverige men även utomlands, säger Josefine Perming Tengqvist.

I klippet hör du polisen berätta mer om arbetet som ledde fram till gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.