Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är inte första gången som tonen i Facebookgruppen ”Sollefteå Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukvård” diskuteras. Hot och kränkningar mot oliktänkande är inte ovanliga. Foto: Javier Abalo Aguilar

Nils Gunnar Molin: ”Vi vill föra en livlig och kraftfull diskussion”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Nils Gunnar Molin är en av sju moderatorer för Facebookgruppen ”Sollefteå Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukhus”. Han vill inte att någon ska känna sig hotad av gruppens medlemmar och i vissa fall har dåligt uppträdande lett till uteslutning.

Facebookgruppen ”Sollefteå Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukhus” har knappt 14 000 medlemmar. SVT Västernorrland har flera gånger rapporterat om den ton som använts i gruppen och varje gång har beteendet fördömts av gruppens totalt sju administratörer.

Vill ha hjälp

Så även den här gången. Men nu vill Nils Gunnar Molin ha mer hjälp:

– Vi har återigen gått ut och vädjat efter fler frivilliga administratörer som kan hjälpa till att bevaka. Det är rätt många medlemmar och klart någon kan flippa ur, säger han.

I klippet berättar Nils Gunnar Molin mer om gruppens arbete och inriktning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer