Visa alla (2)

Nio villainbrott i länet under påskhelgen

Publicerad

Den senaste veckan har 25 villainbrott skett i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län, varav nio i vårt län.
Polisen går nu ut och efterlyser vittnesuppgifter och iakttagelser som kan ha med inbrotten att göra – och manar också till grannsamverkan.
Längst ner i artikeln ger polisen tips om hur man kan försvåra för tjuvarna.

De flesta av de nio villainbrotten som begåtts i Västernorrland sedan i skärtorsdags har ägt rum i de norra länsdelarna – tre i Sollefteå kommun och fem i Örnsköldsviks kommun.

I nästan alla fall har tillvägagångssättet varit detsamma. Tjuvarna har tagit sig in i husen på baksidan via en altandörr eller ett fönster.

Det tjuvarna i första hand varit ute efter är pengar och kontanter.

Ta bilnumret

Polisen i region nord, det vill säga Norrlandslänen, skriver nu på sin webbplats att villaägare bör vara uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig i området.

– Om man fattar misstankar mot bilar som man inte känner igen i området till så ta gärna registreringsnumret. Och vidarebefordra sådant som kan vara intressant till oss. Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite, uppmanar Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens region nord.

Utomhusbelysning

Polisen uppmanar även till grannsamverkan; att man meddelar grannarna om man ska resa bort och ber dem ta hand om posten och att parkera en bil på gården.

– Man kan också förstärka lås, sätta timer på lampor och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Polisen vill gärna att de som sett något som skulle kunna sättas i samband med villainbrottet hör av sig på telefon 114 14 eller 112 om det rör sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer