Norrporten ses över

Uppdaterad
Publicerad

I vintras fick Norrporten allvarlig kritik i SVTs Uppdrag granskning. Idag står det klart att bolagets styrelseordförande byts ut och ersätts av Carnegies styrelseordförande Bo Magnusson.

Samtidigt görs nu en ny översyn av Norrporten. Den här gången är det revisionsföretaget PWC som tittar närmare på företagets bilpolicy, resepolicy och representationspolicy. Det vill säga allt sånt som Norrporten fick skämmas för i UG.

– Det är en complianceöversyn som syftar till en överensstämmelse mellan våra policyregler och hur vi faktiskt lever upp till dessa i företaget. Vi har kontaktet PWC för att få hjälp med detta, säger Norrportens informationscghef, Åsa Hansson.

Norrporten

UGs kritiska program sändes i januari och redan då valde Norrportens vd, Anders Wiklander att lämna företaget. Ägaren Andra AP-fonden flaggade också för att det skulle bli aktuellt med ett ordförandebyte i bolaget.

Idag står det klart att styrelseordföranden Jan Kvarnström inte ställer upp för omval och att valberedningen föreslår bank och finansmannen Bo Magnusson som ny styrelseordförande. För närvarande har Bo Magnusson dessutom uppdraget som styrelseordförande i Carnegie Investment Bank AB, Carnegie Holding AB, SBAB Bank samt 4T Sverige AB.

Även tidigare SCA-direktören Kenneth Eriksson lämnar Norrportens styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrporten

Mer i ämnet