Mandatfördelningen i Region Västernorrland. Foto: SVT Design

S, M och C bildar majoritet för att tillsammans styra Region Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

71 dager efter valet står det klart nu att Socialdemokraterna, Moderaterna, och Centerpartiet har enats om att gemensamt bilda en majoritet i Region Västernorrland.

I ett pressmedlande som SVT fick ta del av står det att det nu är klart att Socialdemokraterna, Moderaterna, och Centerpartiet enats om att gemensamt bilda majoritet för att tillsammans styra Region Västernorrland under mandatperioden 2023-2026.

Det är ett fullständigt samarbete som vilar på en gemensam politisk plattform, skriver partierna i pressmeddelandet.

Val 2022

Fokus på bland annat bemanning inom vården

Vidare står det: ”Särskilt fokus kommer att lägga på att lösa vårdens problem i Västernorrland, bemanning inom vården som leder till långa väntetider, de ekonomiska förutsättningarna, men även de stora behoven inom primärvården och nödvändigheten av en omställning av sjukvården till en mer nära och tillgänglig vård. Även ansvaret för den regionala utvecklingen är viktigt för att främja näringsliv, jobb och den fortsatta utvecklingen i den gröna nyindustrialiseringen som pågår”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet