Snart behöver inte Sven-Olof Jonsson i Östergraninge telefonera på balkongen mera. Foto: Fredrik Israelsson

Nu ska Sven-Olof och byborna få ett modernt mobilnät

Uppdaterad
Publicerad

Efter protester i tv och radio mot det obefintliga mobilnätet i Östergraninge har Telia nu beslutat sig för att sätta upp en mast i byn och Sven-Olof Jonsson är glatt överraskad.

– Ikväll ska vi fira, säger han.

I höstas berättade vi om Sven-Olof Jonsson i Östergraninge som precis som många andra i byn saknade telefonförbindelse sedan det fasta nätet stängts av. Trots otaliga påpekanden visade inte teleoperatören Telia något större intresse av att förbättra situationen.

Glatt besked

Idag har Sven-Olof och många andra i Östergraninge anledning att vara glada eftersom Telia meddelat att man ska sätta upp en 4G-mast för mobiltelefoni i byn.

– Ikväll ska vi fira, jublar Sven-Olof på en fortsatt raspig telefonlinje som förhoppningsvis blir betydligt bättre när masten kommer på plats någon gång i sommar.

Oväntat

Beskedet som kom under fredagen var helt oväntat men Sven-Olof tycker att det här visar att det lönar sig att protestera.

– Helt otroligt att vi lyckades få stora Telia att ändra sig, konstaterar han glatt.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.