Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till hurrarop och klirrande glas invigdes under tisdagen Själevads nya Hälsocentral, som både blev snabbare klar och billigare än beräknat. Foto: Thomas Sundberg, SVT

Ny hälsocentral invigd i Själevad – billigare och tidigare än beräknat

Publicerad

Under tisdagen kunde bandet klippas till den nya hälsocentralen i Själevad. Det är den första hälsocentralen som byggs i region Västernorrlands regi på 20 år.

Med sprakande bubblor i glaset och känslosamma tal invigdes under tisdagen hälsocentralen i Själevad. Byggnaden, som skulle stå klar i slutet av året, blev inte bara klar snabbare än beräknat, utan också billigare trots pågående inflation. Den ursprungliga prislappen var 69 miljoner kronor.

– Det landade på 63,5 miljoner, så det blev billigare än beräknat. Det bevisar vilken fantastisk fastighetsavdelning vi har som verkligen kan beräkna saker på ett klokt och bra beslut, så att det inte kostar för mycket, säger Elina Backlund Arab (S).

Anställda varit delaktiga i utformandet

Anställda vid Själevads hälsocentral har varit en del av arbetet med utformningen av deras nya arbetsplats. De har fått komma med inspel om såväl vad som behövs 10 år framåt, som färgval och vilka rum som ska ligga vart.

Hur känns det när ni kommer in här och vet att det här ligger ni bakom?

– Det blir bättre än vi trodde. man har en bild i huvudet men det här är liksom vårat hus, säger Jan Ehlin, läkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.