Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Magnus Sjögren på en rundtur i det som kommer att bli den nya ätstörningskliniken i Sundsvall och hör honom förklara hur den ska fungera. Foto: Shanker Prem/SVT

Ny klinik på Sundsvalls sjukhus för personer med allvarliga ätstörningar

Uppdaterad
Publicerad

I december förväntas den nya högspecialiserade vårdenheten för personer med allvarliga ätstörningar (NHV), öppna på Sundsvalls sjukhus.

På den nya kliniken kommer det finnas tolv vårdplatser för personer med allvarliga ätstörningar, där två av platserna är öronmärkta för elitidrottare som lider av ätstörningar.

Finns ett behov av ätstörningsklinik i Sundsvall

Att det blev just Sundsvalls sjukhus som får den nya avdelningen säger överläkaren Magnus Sjögren är att det dels finns ett behov av en sådan klinik och dels för att möjligheten fanns.

– Det hänger ihop med att det behövs finnas en sådan här verksamhet i Norrland av närhetsprincipen till patienterna, säger Magnus Sjögren.

I klippet ovan visar Magnus Sjögren upp avdelningen där kliniken kommer vara.

Sant eller falskt?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vem drabbas egentligen av ätstörningar och blir det vanligare? Magnus Sjögren, verksamhetschef NHV ätstörningar och överläkare, reder ut i videon. Foto: Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.