Vy över konstverket Mannaminne Foto: SVT

Ny ordförande i Mannaminnes stiftelse

Publicerad

Mannaminne har fått en ny styrelseordförande för den stiftelse som driver Anders Åbergs skapelse i Nordingrå. Det blir Annika Wångby Stattin.

Annika Wångy Stattin är sedan tidigare känd för sitt långa yrkesverksamma liv som violinist. Men nu ska hon ta strid för att inleda en genomgripande förändring i ledningen för att komma tillrätta med de problem stiftelsen dragits med.

Aldrig ett alternativ att stänga

– Mannaminne har sen många år brottats med dålig ekonomi och nu är den mycket bekymmersam. Alternativet har aldrig varit att stänga Mannaminne och nu har vi påbörjat förändringsarbetet i ledningen och har kompetensen och kraften att gå vidare. Bland annat genom att se över vad vi gör, hur mycket det kostar och vilka som gör det. Den närmaste tiden ska vi nu se till att sommarens och höstens program fungerar och samtidigt se till att det finns en ekonomisk plan och att styrningen fungerar, säger Annika Wångy Stattin.

Annika Wångby Stattin var tidigare också ordförande för Mannaminnes Vänner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mannaminne

Mer i ämnet