Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mäklaren Mathias Jonsson berätta om läget på bostadsmarknaden i Västernorrland. Foto: Alfred Collin/SVT

Ny statistik: Bostadspriserna ökar i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Bostadspriserna ökar i Västernorrland. Priserna på villor i länet har ökat med tre procentenheter de senaste tre månaderna.

I vissa kommuner är ökningen ännu större, till exempel i Örnsköldsvik. Det visar nya siffror från Svensk mäklarstatistik.

Generellt sett sjunker bostadspriserna i landet. Så är inte fallet i Västernorrland, här ökar priserna på en stabil bostadsmarknad.

– Det beror mest på att vi i Västernorrland har haft en ganska låg prisnivå, gentemot vad vi haft inkomstmässigt. Så vi har marginaler att kunna röra oss uppåt, säger Mathias Jonsson, mäklare på Bjurfors i Sundsvall.

Prioriterar boendet

I Örnsköldsvik är prisökningen störst. Där ser man en ökning med 12.5% på villor och 10.8% på bostadsrätter, detta bara de senaste tre månaderna.

– Folk har börjat prioritera boende över andra saker, säger Mathias Jonsson.

Lågkonjunktur väntar

Vi är på väg in i en period med ostadigare ekonomi. Men detta är något som Mathias Jonsson inte tror kommer påverka bostadsmarknaden i Västernorrland.

– Man har ändrat en preferens idag så att man bryr sig mycket om sitt boende, säger han.

Hör mäklaren berätta om läget på bostadsmarknaden i Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer