Ny stenkastning i Skönsmon

Uppdaterad
Publicerad

Vid nio tillfällen har stenar kastats in genom fönster i bostadsområdet Skönsmon i Sundsvall den senaste tiden. Senast natten mot onsdagen när paret Andersson fick en fönsterruta krossad – igen. Det var femte gången de utsatts för stenkastning.

Ruth och Sture Andersson har bott i sin villa i Skönsmon i över 30 år. Nu har de på kort tid fått fem fönsterrutor krossade av stenar.

– Man tappar ju sömn och allting på det här viset. Man går ju och funderar, när kommer dom, kommer dom ikväll igen. Så man kommer ju aldrig i säng, säger Sture Andersson.

Stenkastning i Skönsmon

Polisen satsar nu stora resurser på att stoppa skadegörelsen.

– Vi ser allvarligt på det som hänt. Det här är en stor kränkning av de personer som drabbats och skapar stor oro, säger förundersökningsledare Henrik Blusi vid polisen i Västernorrland.

– Vi har bland annat haft hundpatruller i området, målade polisbilar och polisvolontärer i området, säger Henrik Blusi.

Stenkastningen har varit koncentrerad till bostadsområdet Skönsmon: vid Skönsmons skola och vid gamla Kubikenborgs skola. Som det ser ut just nu finns det inga spår efter den eller de som ligger bakom stenkastningen, som har pågått sedan i början av sommaren.

-I dagsläget finns ingen skäligen misstänkt, säger Henrik Blusi.

Polisen är tacksam för tips från allmänheten. Den som har sett eller hört något som kan ha med skadegörelsen att göra uppmanas ringa polisens tipstelefon: 070- 312 34 04.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Skönsmon

Mer i ämnet