Foto: Håkan Sjöström, SVT

Ny vädervarning – mer snö

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens snöoväder vaknar snötyngda Västernorrlänningar till ännu en vädervarning.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall som vid kusten tidvis kan vara kraftigt på grund av förstärkning från havet och frisk till hård nordostlig vind. Under dagen väntas 5-10 cm nysnö falla över länet.

Bussarna igång

Under torsdagen meddelade Dintur att bussarna ska gå som vanligt från klockan 05.00 på fredagsmorgonen. Sundsvalls tätortstrafik kommer dock att vara reducerad. Vid sjutiden på fredagsmorgonen hade ett tjugotal turer ställts in. 

Snöoväder över Västernorrland

Under fredagsmorgonen ställdes också landsbygdstrafiken i Härnösand in på grund av svår framkomlighet. Den kom igång igen senare under dagen.

Information om busstrafiken finns här.

Morgonflyg inställt

Flygtrafiken till och från Sundsvall Timrå airport ställdes in helt under torsdagen. Man hoppas komma igång igen under fredagsmorgonen men avgångarna till Arlanda 06:40 och 8.35 ställdes in. Flyget till Luleå 10:15 lyfte dock.

Väglaget

Enligt Trafikverket är de större vägarna i stort sett framkomliga men det kan vara mycket besvärligt väglag. Listan över faror på E4 genom länet är lång, det varnas för lössnö, moddig vägbana, snörök, snödrev, hårda vindar och halka.

På E4 i Sundsvallsområdet stördes trafiken av fastkörda långtradare.

Tågen står stilla

Tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå har varit avstängd sedan i onsdags kväll och kommer vara fortsatt avstängd till klockan 05.00 på lördag.

Strax efter klockan 19 på torsdagen skrev Trafikverket i ett pressmeddelande att tågsträckan mellan Sundsvall och Gävle stängs till och med fredag klockan 12.00.

Skolorna öppna

Många skolor i länet stängde under torsdagen men de flesta verkar göra ett försök att hålla öppet under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet