Landshövding Berit Högman (tv) var både invigare och premiärvandrare i länets nyaste vandringsled – Lilla Högakustenleden.

Ny vandringsled invigd på Hornön

Publicerad

Landshövding Berit Högman var invigare idag när länets nyaste vandringsleder invigdes. På Hornön och lederna ska passa både den erfarne vandraren och en femåring, som landshövdingen uttryckte saken.

Det är Hotell Höga Kusten tillsammans med Kramfors kommun som står bakom projektet. För fem år sedan köpte Hotell Högakusten resten av marken på Hornön och det var då tanken på en led i anslutning till hotellet väcktes:

– Jag tycker det är jättebra. Det är en tillgänglig led för många människor med olika längder. Sen gillar jag tanken på att man kan lyxa till litet och bo på hotell men ändå uppleva naturen, säger landshövding Berit Högman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.