Viskans asylboende

Nya asylboenden i länet

Publicerad

Migrationsverket godkände igår anbud om ytterligare drygt 1550 platser på 10 tillfälliga asylboenden i Västernorrland. Hälften av företagen som lämnat in anbud fick avslag.

HK Partners som idag driver asylboendet i Frånö Kramfors kommun, finns bland de företag som lämnat in anbud på tillfälliga asylboenden i Västernorrland. Deras anbud om två nya boenden, Ytterlännäsgården och Olivlunden, med sammanlagt 294 platser i kommunen, godkändes på tisdagen av Migrationsverket.

Sollefteå kommun får också två nya boenden, i

I Örnsköldsvik vill företaget Sportsbaren Arena i Halmstad driva två boenden, Gideåbruk och Björnforsen, med totalt 253 platser.

Hamsta Gård i Timrå kan bli tillfälligt boende för 150 asylsökande. I Timrå har också Elit Nordic Trading ABs anbud om 160 platser i Åkerö godkänts.

I Sundsvalls kommun har anbudet om 200 platser i Anundgård godkänts och i Ånge tar fastighetsägaren Ekebydalsborgen AB över asylboendet i Viskan som de räknade med att öppna innan sommaren. De vill också driva ett boende i Waterfront Härnösand med 200 platser.

Fjorton företag hade lämnat in anbud, sju stycken uppfyllde inte kraven, utan fick avslag.

Nu ska Migrationsverket besikta boendena och först därefter skrivs avtal.

Fortfarnade väntas många asylsökande komma till Sverige, men Migrationsverket har skrivit ner prognosen då man tror att något färre än beräknat kommer att söka sig till Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet