Allt fler kommer till Himlabadet i Sundsvall. Under 2019 slogs nytt rekord med 502.377 besökare. Foto: SVT arkiv

Nytt besöksrekord för Himlabadet under 2019

Uppdaterad
Publicerad

Äventyrsbadet i Sundsvall satte nytt rekord förra året med över en halv miljon besökare. Det gamla rekordet från 2015 slogs med 40 000 besökare.

– Det verkar inte spela så stor roll vad det är för väder. Om det inte är så bra väder, går de på äventyrsbadet istället, säger Hasse Bergqvist, arenachef Himlabadet.

Han menar att anledningarna till besöksrekordet är många. Det har kommit fler motionssimmare i och med den nya motions- och träningsbassängen, kursverksamheten har utökats och på relaxavdelningen är det ofta fullbelagt på fredagar och lördagar.

Fullbokat babysim

– Vi har sju eller åtta grupper på babysim. Fem till tio minuter efter att vi lagt ut dem var det slut på platser, berättar Hasse Bergqvistz.

När badet byggdes gjordes kalkyler på att det skulle gå runt ekonomiskt och anläggningen skulle fungera för 350 000-400 000 besökare. Det nya rekordet lyder på 502 377 besökare. På lov och helger har det varit många turister och det har kommit folk från alla landskap i Sverige.

– Tidigare var det många som kom samtidigt på äventyrsbadet, men vi har fått en jämnare beläggning över dagen nu, säger Hasse Bergqvist.

Himlabadet som invigdes 10 juni 2010 firar i år 10-årsjubileum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.