Följ med på husesyn i det som kanske blir länets nya sjukhus. Foto: SVT

Oanvänt i drygt 20 år – följ med in på husesyn i gamla sjukhemmet i Nyland

Uppdaterad
Publicerad

Fastigheten måste renoveras, och det är ännu oklart hur mycket det kommer att kosta. Men enligt Ådalsklinkerna AB ska verksamhet vara igång hösten 2022. Följ med på en husesyn i det kallställda, tidigare sjukhemmet i Nyland som nu ska byggas om till sjukhus.

Fastigheten såldes till ett lågt pris, ”under 500 000”, uppger Ådalsklinkerna AB:s ordförande, Torgny Mickelsson till SVT.

Som en del av uppgörelsen gjordes den tidigare privata ägaren till delägare i vårdbolaget. 2016 var Hammars sjukhem ute till försäljning och då ville man ha 5,4 miljoner för anläggningen, inklusive de sju hektar mark som ingår.

Det förblev dock osålt fram tills nu, och idag blev alltså priset mindre än en tiondel av det ägarna krävde för fem år sedan.

Annika Sundbom Åström, Ådalsklinikernas projektledare, släppte in SVT i det gamla sjukhemmet i Nyland – se rundvandringen i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.