Nu har asylbåten fått F-skattsedel

Publicerad

En av de viktigaste punkter som hindrade Migrationsverket att skriva på avtalet med företaget bakom kryssaren Ocean Gala har nu infriats.

– Det har varit klart i flera dagar. Nu är det upp till Migrationsverket när flyktingarna kan flytta in, säger Kjell Tandberg, företrädare för Ocean Gala.

Det var i mars som Migrationsverket skrev ett så kallat villkorat avtal med företaget. Vilket innebär att ett flertal krav måste vara uppfyllda för att ett slutgiltligt avtal ska kunna skrivas den 3:e juli.

Den 20 juni kunde SVT Västernorrland berätta att Floating Accommodations Sweden AB, som hyrt in Ocean Gala, saknade F-skatt.

I och med att det råder sträng sekretess inom skattefrågor har det inte förrän beslutet fattats kunnat följa hur långt ansökningsarbetet hos Skatteverket kommit.

Klart idag onsdag är dock att Floating Accommodations Sweden AB i dagsläget innehar en giltig F-skattsedel, ÄR registrerade i momsregistret samt ÄR registrerad som arbetsgivare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylbåtens krokiga färd

Mer i ämnet