Foto: SVT

18-årige Olles mystiska försvinnande – finns svaret i ödehuset?

Uppdaterad
Publicerad

Ett förfallet och sedan länge öde hus i västra Medelpad är det senaste heta spåret i sökandet efter svaret på frågan vad som hände 18-årige Olle Högbom från Härnösand i september 1983.

Enligt uppgifter skulle Olles kropp ha varit gömd under husets köksgolv – som nu brutits upp av någon eller några. Men:

– Jag tror inte på det där, säger Olles bäste vän Andreas Brännlund.

I klippet berättar Olles bästa vän vad han tycker om fyndet.

Andreas Brännlund har själv sett bilder inifrån huset, där det enligt honom tydligt framgår att köksgolvet är uppbrutet och det också grävts i marken under golvet.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Han kan inte visa SVT bilderna – än mindre låta oss publicera dem. Fotografen har, liksom den eller de personer som tagit sig in i huset och brutit upp golvet, gjort sig skyldig till olaga intrång i lagens mening. Och Andreas Brännlund varken kan eller vill röja sin källa.

”Har inte kunnat begravas där”

– Men det är värdefullt att ha fått se bilderna. De har övertygat mig om att en kropp inte har kunnat begravas där, säger Andreas Brännlund. Men han anser att fastigheten ändå är högintressant i sökandet efter svaret på gåtan Olle Högbom.

Hör mer om Andreas som inte ger upp sökandet efter sin vän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Mer i ämnet