Offrets tredje förövare döms för barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En 53-årig man döms till drygt tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Han är den tredje person som döms för våldtäkt mot samma offer, en minderårig pojke.

På torsdagen kom domen mot en 53-årig man som våldtagit den minderårig pojke som tidigare blivit offer för två våldtäktsmän. Mannen döms av Sundsvalls tingsrätt till tre år och tre månaders fängelse för våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Mannen häktades i början av juni ungefär samtidigt som domen föll mot en Sundsvallsläkare och en 65-årig Sundsvallsbo. De dömdes alltså för bland annat våldtäkt mot samma pojke.

Två åtalade för våldtäkt mot barn

Enligt torsdagens dom hade mannen kontakt med pojken via en chat-app i mobilen. Efter händelserna mådde pojken så dålig att han måste läggas in på sjukhus för vård.

Mannen döms också att betala ett skadestånd till pojken på 165 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två åtalade för våldtäkt mot barn

Mer i ämnet