Visa alla (3)
Visa alla (3)

Ointresse för miljöstudie

Uppdaterad
Publicerad

För någon vecka sedan kom regeringens delbetänkande när det gäller att göra vattenkraften mera miljöanpassad och redan för ett år sedan tog Sollefteå kommun fram ett förslag gällande Ångermanälven.

Ångermanälvens nedre del är hårt miljöanpassad. Därför tog kommunen fram ett förslag på miljöanpassning.

Studien tycks emellertid inte vara särskilt intressant, ens hos de som beställt den.

Pilotstudien beställdes av Sollefteå kommun med förslag på hur nedre delen av Ångermanälven skulle kunna miljöanpassas trots att älven är en av landets mest reglerade. Studien som tagits fram av en rad fisk och vattenexperter visar att man med förhållandevis enkla medel och små förluster skulle kunna öppna älven för fiskvandring igen.

Studien visar också att det även finns lekområden som skulle kunna tas i besittning. Framförallt handlar det om att bygga omlöp förbi kraftverksdammarna som här vid Sollefteå kraftverk där det skulle krävas ett vattenflöde förbi dammen för att fisken ska kunna passera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer