Foto: SVT / arkiv

Lundin (C): ”Minst av allt bör resultatet bli ett nytt Taråberg”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Socialdemokraternas Glenn Norlund gick ut och sade att en ockupation av Sollefteå sjukhus inte kan pågå hur länge som helst har uttalandet väckt politiska reaktioner, bland annat från det tillträdande oppositionsrådet Jonny Lundin (C).

Ockupationen av Sollefteå sjukhus ska avslutas. Det tycker det tillträdande regionrådet Glenn Nordlund som hoppas att ockupanterna ska lämnas sjukhusfoajén av fri vilja och därför vill inleda samtal med dem.

–  Det förutsätter att den dialog som regionstyrelsens nye ordföranden Glenn Nordlund (S) nu vill inleda med företrädare för ockupanterna inte blir en ensidig monolog om att enbart avsluta ockupationen utan också innebär en verklig dialog om att utveckla akut verksamhet vid sjukhuset, säger Jonny Lundin (C) i en kommentar.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

”Tysta en folkrörelse”

Också Vänsterpartiets gruppledare kommenterar uttalandet:

– Vänsterpartiet vet att det inte är möjligt att stävja och tysta en folkrörelse på det sättet. Det effektivaste sättet att få slut ockupationen är att återöppna BB och akutsjukhuset igen, säger Isabell Mixter (V).

Ingen vilja för samtal

Även om Glenn Nordlund säger att man vill få till samtal så är det tillträdande oppositionsrådet skeptisk till detta. 

– Men tyvärr har den nya majoriteten (S, M, L) inte hittills uttryckt någon tydlig vilja för detta. Minst av allt bör resultatet bli ett nytt Taråberg, säger Jonny Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ockupationen av Sollefteå sjukhus

Mer i ämnet