Jan Olsson har varit gift med sin Karin i över sextio år: ”Henne släpper jag aldrig”, säger han. Foto: SVT

Oro bland hemtjänstmottagare: Får besök av hemtjänstpersonal sex gånger varje dag

Uppdaterad
Publicerad

87-årige Jan Olsson har sju barn och många barnbarn som han av förklarliga skäl inte träffar just nu. Däremot kommer två personer från hemtjänsten sex gånger om dagen för att ta hand om hans hustru Karin.

– De borde ha visir och munskydd, säger Jan.

Jan Olsson i Sörböle är mycket nöjd med hemtjänsten från Njurunda. De ställer upp till tusen, säger han. Men varje dag kommer det två personer vid sex tillfällen till hans hem för att ta hand om hustrun Karin.

”Det är en livsfarlig sjukdom”

Jan får inte ihop de ständiga varningsrapporterna från tv med att personalen inte har full skyddsutrustning:

Coronaviruset i Västernorrland

– De ska ha visir och munskydd och skydd på händer och armar, det har man ju sett på tv, säger han, det är ju en livsfarlig sjukdom.

Det är bara den personal som vårdar de som insjuknat i covid-19 som behöver munskydd, handskar och annan skyddsutrustning. Det säger Annika Backström vård- och omsorgschef i Sundsvalls kommun som i artikeln här intill kommenterar kritiken mot hemtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet