Ida Sidén och hennes familj i Sörberge vill ha besked om björnen Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Fortsatt oro i Sörberge: ”Vi vet inte om björnen är kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Är björnen kvar? Den frågan ställer sig nu de boende i Sörberge efter att polisens utskickade spårare lämnat området.

Natten har inte bjudit på några dramatiska björnupplevelser i Sörberge men oron ligger i luften. De som bor i området undrar vad som händer nu. De jägare som spårade och försökte störa björnen under onsdagen meddelade att den troligen är kvar och just nu är enligt den information de boende fått inga ytterligare åtgärder planerade.

Ovisst om björnen

Situationen gör att de som bor i området tvingas leva i ovisshet och känner att de inte kan gå i omgivningarna som vanligt. Hur länge den situationen kommer att kvarstå är i det aktuella läget oklart.

Björn i villaområde

– Vi kommer inte att veta om den finns här eller inte, konstaterar Ida Sidén, som bor strax intill.

Litet skogsområde

Att det minimala skogsområdet, som är inklämt mellan bebyggelsen i Sörberge, Timrå och Fagervik med motorvägen som avgränsar i norr och Indalsälvens mynningsområde i söder och öster, är ett lämpligt område för en björn är det få som tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Björn i villaområde

Mer i ämnet