Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Osman Saidabdala (S), som kom till Sverige som kvotflykting från Jemen, har valt att engagera sig politiskt i Kramfors. Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

Osman Saidabdala (S) i Kramfors ställer upp i valet: ”Finns en lucka jag kan fylla”

Publicerad
Val 2022Valresultat

Osman Saidabdala (S) anser att det är nödvändigt för nyanlända att förstå den nya värdgemenskapen och att engagera sig i samhällsdebatt och deltagande i det demokratiska livet ännu mer.

Osman Saidabdala (S) kom till Kramfors kommun i början av 2013, som kvotflykting från Jemen, dit han först flyttade från Eritrea. Idag jobbar han som projektledare inom ett regionalt EU-projekt vid Kommunförbundet Västernorrland.

Ställer upp i riksdagsvalet

Han engagerade sig tidigt i offentliga angelägenheter i kommunen, återstartade den lokala FN-föreningen och påbörjade sin politiska karriär genom det socialdemokratiska partiet.

Nu ställer Osman upp i kommunalvalet för andra gången och riksdagsvalet för första gången.

– En känsla av social delaktighet, att lära känna det lokala samhället, att förstå skillnader och engagera sig i offentliga debatter bidrar till en känsla av tillhörighet, berättar han.

I videon ovan kan du lyssna på utmaningarna som Osman ställdes inför när han gick in i politiken i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Västernorrland

Mer i ämnet