Madelene började som sommarjobbare och jobbade sig uppåt. Många i hennes familj har också jobbat på sågen. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Sista dagen för Madelene på Östavallsågen: ”Det är jättesorgligt”

Uppdaterad
Publicerad

Åtta månader har gått sedan beskedet att sågen i Östavall utanför Ånge ska läggas ner. På fredag sågas den sista stocken.

– Det är jättesorgligt, säger Madelene Wennberg, som har jobbat på sågen i 25 år.

En av kommunens största arbetsgivare lägger ner och drygt 80 personer riskerar att bli arbetslösa när sågverket i Östavall läggs ner. Norra Skog flyttar nämligen verksamheten till Hissmofors.

Madelene Wennberg har jobbat på sågen i 25 år. Praktiskt taget hela hennes vuxna liv.

Östavallssågen

– Det är sån ovisshet. Man känner ”det kommer lösa sig” och så vissa dagar känns allting svart. Det är väldigt upp och ner med känslorna. Det är som en klump i magen vissa morgnar när man kommer hit, säger Madelene.

Många berörda

Totalt berörs drygt 100 personer av nedläggningen, förutom de 85 anställda på sågen – ett tjugotal underentreprenörer.

Madelene har sökt flera jobb, men eftersom det är så mycket känslor just nu så orkar hon inte ta tag i den biten. Hon bor tillsammans med sin sambo och sina barn i en villa mitt i byn med knappt 200 invånare, två mil sydväst om Ånge.

Se klippet och hör Madelene berätta hur det känns att lämna sågen efter 25 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östavallssågen

Mer i ämnet