Joey Gamache, Otto Wallin, Nisse Sauerland Foto: KGZ Fougstedt

Otto Wallin utmanar Adrian Granat

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvallssonen Otto Wallin har blivit erbjuden att boxas om det vakanta EU-bältet i tungviktsboxning. Den första han väljer att utmana är Adrian Granat från Malmö.

I april i år vann Otto Wallin över italienaren Gianluca Mandras på hemmaplan i Sundsvall och tog WBA:s kontinentalmästarbälte. Det var en efterlängtad match och seger för tungviktaren Otto som nu har 18 segrar och noll förluster. Efter vinsten flyttade Otto till New York för att få bättre sparringpartners och en chans att möta boxare i samma storlek.

Sparrar i Norge

I höstas blev Otto tvungen att ställa in en match i Berlin mot tysken Timur Stark på grund av en skada som nu är läkt sedan länge. Just nu är han i Oslo och sparras och i december väntas han komma hem till Sundsvall igen.

Otto Wallin

Boxningsmatch 2018

Om Adrian Granat antar utmaningen så kan det bli en match tidigt nästa år, var den kommer att hållas finns inga uppgifter om men eftersom det är Otto Wallin som utmanar så kanske det finns en chans att den hålls i Sundsvall. Klart är att den blir i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet