Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Överbeläggningarna på vårdavdelningarna på framför allt Sundsvalls sjukhus har varit ännu högre i sommar än i fjol. Caroline Herlin, områdesdirektör för somatik vid Region Västernorrland, berättar här i videon om hur man försökt lösa problemen. Foto: SVT

Hög överbeläggning på Sundsvalls sjukhus i sommar jämfört med förra året

Uppdaterad
Publicerad

Problemet med överbeläggningar på Sundsvalls sjukhus har varit omfattande i sommar jämfört med förra året, visar ny statistik.

I intervjun här berättar Caroline Herlin, områdesdirektör för somatik i Region Västernorrland, hur man försökt lösa problemen i sommar.

Problemet med överbeläggning inom Region Västernorrland fortsätter, och färska siffror bekräftar bilden.

Enligt statistik från Region Västernorrland var beläggningsgraden på Sundsvalls sjukhus – förutom psykiatri och kvinna/barn – 121% juni i år och 123% juli, jämfört med i fjol där siffrorna var 117% för juni och 114% för juli.

Förstärkt bemanning

– Siffrorna får betraktas som ungefärliga då sammanslagningar av enheter skett på flera olika sätt och under olika veckor dessa två somrar. Därtill har bemanningen förstärkts i omgångar på flera enheter, säger Eva Norum som är verksamhetschef i medicin, kardiologi och klinisk fysiologi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer