Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
“Ingen kommer behöva flytta – hyreslagen är så stark” – hör Lars Österlund, vd på Övikshem, om vad försäljningen av de 600 bostäderna innebär. Foto: Louay Bygdén/SVT

Övikshem får klartecken att sälja 600 bostäder: ”Ingen kommer behöva flytta”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala fastighetsbolaget Övikshem ska sälja 600 av sina bostäder.

Något som skapar oro bland hyresgästerna i Örnsköldsvik.

– Många hyresgäster har ringt mig och undrat om de få bo kvar, säger Lars Österlund, vd vid Övikshem.

Beslutet som fattades när kommunfullmäktige i Örnsköldsvik röstade med majoritet under måndagens sammanträde har skapat en viss oro bland hyresgästerna som ännu inte har fått information angående sina bostäder.

SVT Västernorrland har besökt olika områden i Örnsköldsvik där bostäder ägs av Övikshem och pratat med flera hyresgäster. Vissa är oroliga över situationen och menar att det kan bli sämre i framtiden med färre kommunala bostäder, medan andra inte anser att det finns något att oroa sig för.

Vd:n lugnar hyresgästerna

Lars Österlund, vd för Övikshem, hävdar att hyresgästerna inte behöver vara oroliga.

– Många hyresgäster har ringt mig och undrat om de får bo kvar. Nu kan det bli en annan hyresvärd, men de behöver i vilket fall inte flytta om vi säljer den fastighet de bor i till en annan hyresvärd,” säger Lars Österlund.

Hör Lars Österlund berätta om beslutet att sälja lägenheterna i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.