Opåverkad handledare misstänks för drograttfylla

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull stoppade ett fordon som övningskörde i Sollefteå. Föraren misstänks för drograttfylla och även handledaren trots att denne inte var påverkad.

Situationen är enligt polisen ovanlig. En övningskörare misstänks för drograttfylleri och handledaren dras med i misstanken trots att hon i det här fallet inte var påverkad.

– Vi har inte varit med om det här tidigare, berättade polispatrullen via polisens kommunikatör på regionledningscentralen.

Bilföraren som övningskörde fick följa med till polisstationen för provtagning medan handledaren också riskerar eventuellt åtal.

Som handledare kan hon anses vara förare och då hon tillåtit övningsköraren att framföra bilen trots att han var påverkad så misstänks även hon för rattfylleri, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.