Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Ylva Holmgren rapportera från platsen för polisingripandet. Tre personer är misstänkta för mordförsök. Foto: Ylva Holmgren/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Tre personer anhållna misstänkta för mordförsök i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera smällar gjordes en polisinsats på fredagskvällen i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall. Ett stort område hölls avspärrat och polis bevakade platsen. På lördagsmorgonen anhölls tre personer, misstänkta för försök till mord. Skott har avlossats och minst en person är skadad.

Enligt polisen hade det hörts höga smällar från bostadsområdet under kvällen. Polisen satte in en större insats för att kontrollera vad som hänt. Poliser med förstärkningsvapen befann sig på platsen. Ärendet kom in strax efter 20-tiden på fredagen. Ingen person var gripen, uppgavs på fredagskvällen.

– Den som hört eller sett något får gärna höra av sig till oss, sade Marie Andersson.

Tre misstänkta anhölls

Under lördag förmiddag uppgav åklagarmyndighetens pressjour för SVT att tre personer har anhållits under tidig lördagmorgon. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord i Sundsvall.

De anhållna ska förordnas offentliga försvarare, och sedan ska förhör hållas under helgen, enligt åklagarens pressjour.

– I övrigt arbetar polis och åklagare med informationsinhämtning och andra sedvanliga utredningsåtgärder i ärendet, uppger presskommunikatören vid åklagarmyndigheten.

Minst en skadad vårdas

Polisen uppger på lördagen att skott har avlossats vid händelsen. Minst en person uppges vara skadad, och polisen har därför varit på plats vid sjukhuset i Sundsvall. Personens skador är inte kända, men enligt polisen ska de inte vara livshotande.

Flera poliser var på plats

Fyra polisbilar stod parkerade i anslutning till det avspärrade området på fredagskvällen enligt SVT:s reporter på plats, Christina Ryder.

– Folk har blivit ombedda att backa undan. Ingen får gå in eller ut ur husen, sade hon.

Avspärrningarna borta

Polisens jourhavande förundersökningsledare Linda Englund upprepade på lördagsmorgonen att polisen vill få in vittnesuppgifter som rör händelsen.

SVT:s reporter är på plats på lördagsmorgonen, och uppger att de stora avspärrningarna är borta. En polisbil finns kvar vid en av byggnaderna där avspärrningarna varit. Polisen uppger att brottsplatsen fortfarande är avspärrad.

Vet du mer om händelsen? Tipsa SVT Västernorrland: vasternorrland@svt.se

Se bilder från fredagskvällen i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pågående polisinsats i Sundsvall – område avspärrat efter larm om höga smällar Foto: Christina Ryder/SVT
På lördagsmorgonen stod en polisbil kvar i kvarteret där insatsen gjorts kvällen innan. Foto: Ylva Holmgren/SVT
Polisinsatsen gjordes i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall. Foto: Google Earth & SVT Design

Tips och iakttagelser från allmänheten till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.