Foto: TT

Flera trafikolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Snö, snöblandat regn och snömodd bidrog till problem i trafiken under fredagen. Flera olyckor, varav en allvarlig, inträffade. Vid 15-tiden var det helt stopp på E4 i Tävra, Örnsköldsvik.

Polisen går ut med en maning till trafikanterna att anpassa farten efter väglaget. Olyckslarmen har kommit i jämn ström under hela dagen:

Sollefteå

En timmerbil gick av väg 335 i Undrom vid lunchtid på fredagen. Polisen har inga uppgifter om någon människa skadats. Det var vid 14-tiden den senaste i raden av trafikolyckor i länet.

Örnsköldsvik

En lastbil som kört i diket på E4 i Skulnäs, strax innan åtta på morgonen, orsakade en stunds totalstopp i trafiken norrut.

Vid 14-tiden blev det totalstopp i södergående riktning på E4 i höjd med Tävra. Stoppet orsakades av en personbil som kört in i  singelolycka.

Härnösand

Tidigt på morgonen, vid 08-tiden blev en 15-årig flicka påkörd på riksväg 90 i Ramvik. Flickan vårdas nu med allvarliga skallskador på Sundsvalls sjukhus.

Sundsvall

Tre trafikolyckor rapporterades på morgonen och förmiddagen.

Först klockan 08:14 på E4 i höjd med Birsta där tre bilar var inblandade. Ingen personskada, enligt polisen.

En timme senare kolliderade två bilar på Hulivägen. Fyra personer fanns i bilarna. En person fördes till sjukhus för kontroll.

Den tredje olyckan inträffade klockan 11.00 i Kovland nordväst om Sundsvall. Fem personer var inblandade i olyckan. Skadeläget är oklart enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.