Tommy Sjöberg är upprörd över hur vården fungerar efter att hans fru fått vänta två timmar på ambulans och sedan uppmanats att åka vidare till Örnsköldsviks sjukhus. Foto: privat/SVT

Patienter skickas från Sundsvall till Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

I två timmar fick frun vänta på ambulans liggande på golvet i en restaurang. Väl på Sundsvalls sjukhus ville läkarna skicka henne till Örnsköldsvik på grund av platsbrist. Nu undrar Tommy Sjöberg vad som håller på hända med sjukvården.

Det var i söndags som Tommy Sjöberg och hans familj och skulle äta julbord. Då snubblade plötsligt frun och föll handlöst i golvet. Som tur var fanns det sjukvårdskunniga bland gästerna på restaurangen.

– Hon slog huvudet och armen visade sig vara helt av nedanför axeln, berättar Tommy Sjöberg.

Väntade två timmar på ambulans

De ringde SOS och bad dem skicka en ambulans, men den dröjde.

– Där låg hon på golvet i ungefär två timmar. Hon hade fruktansvärt ont i armen, säger Tommy Sjöberg.

När frun väl kom in till Sundsvalls sjukhus visade det sig att där fanns det inte plats för alla patienter. Dagen därpå sa läkarna att hon måste flyttas till Örnsköldsvik – 15 mil bort.

– De sa till min fru att hon var en av de utvalda, säger Tommy Sjöberg.

Fraktades till Örnsköldsvik

Hans fru var en av de som måste åka till Örnsköldsviks sjukhus. Hon vägrade, men en äldre kvinna lyckades de till slut övertala.

– Det var elva på kvällen, de hade somnat och de kom och väckte upp dem. De fick klä på henne och hon fick sätta sig och vänta på att bli fraktad till Örnsköldsvik, berättar Tommy Sjöberg.

Han menar att personalen på sjukhusen gör ett fantastiskt jobb, men han är kritisk till hur ansvariga politiker agerar i sjukvårdsfrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.