Ansvarig politiker Elina Backlund Arab (S), vice ordf hälso-och sjukvårdsnämnden, kommenterar överbeläggningarna i länet Foto: SVT

Ansvarig politiker: ”Samarbetet med kommunen måste bli bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Överbeläggningar på Länssjukhuset är inte ovanligt. Enligt Elina Backlund Arab (S), vice ordf hälso-och sjukvårdsnämnden måste samarbetet med kommunen bli bättre.

I måndags skickades sju patienter från länssjukhuset i Sundsvall till Örnsköldsvik på grund av platsbrist. Förutom brist på personal handlar det om att kommunen inte kan erbjuda plats till färdigbehandlade patienter i behov av kommunalt boende. De blir istället kvar på sjukhuset.

– Vi jobbar på att minska överbeläggningarna men det måste vi göra tillsammans med kommunen för att få till ett bra flöde.

Enligt Elina Backlund Arab (S), vice ordf hälso-och sjukvårdsnämnden, minskar antalet överbeläggningar totalt sett i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.