Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrick Lundström var ett stort fotbollsfan och såg de flesta av Sveriges matcher. Han var en av de svenskar som dödades i terrordådet i Bryssel. SVT:s reporter Fredrik Israelsson är vän med ett av Patricks syskon och berättar om familjens sorg i klippet. Foto: Privat

Patrick dödades i terrordådet i Bryssel – familjen: ”Djupt chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Sundsvallsbon Patrick Lundström, 60 år, var en av de svenskar som dödades i terrordådet i Bryssel i samband med Sveriges EM-kvalmatch. Nu väljer Patricks syskon att i en text berätta om chocken efter det som hänt och om sin bror.

– Hela familjen är djupt chockad av det ofattbara som hänt, säger syskonen.

Patrick Lundström, som var bosatt i Schweiz men som tidigare bott i Sundsvall, var ett stort fotbollsfan och såg de flesta av Sveriges matcher.

I måndags skulle han se Sverige spela mot Belgien i Bryssel, men det som skulle bli en fotbollsfest slutade i en tragedi.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Syskonens text

I en text skriver syskonen nu om sin bror och den ofattbara chock som drabbade dem när de insåg att han var en av dem som dödats i Bryssel:

”Hela familjen är i sorg.

Patrick var en fantastiskt varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror. Hans älskade familj kom alltid i första hand.

Han var en obotlig fotbollsfantast som inte bara följde sitt landslag i med och motgång, utan all fotboll, som var hans största intresse. Sverigetröjan var alltid på.

Patrick tyckte inte om att stå i händelsernas centrum. Därför ber vi er att respektera det och ge familjen utrymme att sörja i lugn och ro.”

Djupt chockade

– Hela familjen är djupt chockad av det ofattbara som har hänt. Vår bror finns inte längre. Vi finner inga ord. Våra tankar går också till de andra offrens familjer, säger syskonen till SVT Västernorrland.

Det är familjens önskemål att SVT publicerar namn och bild. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet