Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Jonsson hittade sin vän livlös i en förrådsbyggnad i närheten av sitt jobb. Hör honom berätta om händelsen och om den långa vänskapen med brottsoffret. Foto: Shanker Prem/SVT

Patrik hittade vännen död i Kramfors – var först på brottsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Den 17 juni hittades en äldre man död på en mindre ort utanför Kramfors, och en man i 30-års åldern greps misstänkt för mord.

Det var Kramforsbon Patrik Jonsson som gjorde den förfärliga upptäckten – offret var hans bästa vän.

– Det känns overkligt och tomt, säger Patrik Jonsson.

Den aktuella måndagen skulle Kramforsbon Patrik Jonsson hälsa på vännen som hyrde en lokal i en förrådsbyggnad. Bilen stod parkerad utanför och när Patrik gick in för att säga hej hittade han sin vän livlös, vilket tidningen Ångermanland var först med att berätta.

”Jag skakade honom”

– Jag trodde att han lagt sig ner för att vila. Men så såg jag blod och tänkte att han kanske ramlat och slagit sig. Jag skakade honom och försökte få liv i honom men det gick inte.

Misstänkt mord i Kramfors

Vad han då inte kände till var att polisen gripit en man i 30-års åldern som nu sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Patrik fick leda polis och ambulanspersonal till brottsplatsen.

Man i 30-års åldern misstänkt för mord

Den misstänkte är från Västsverige och tidigare ostraffad. Han ska nu genomgå en så kallad paragraf 7-utredning om hans psykiska tillstånd.

Hör Patrik Jonsson berätta om händelsen och om den långa vänskapen med brottsoffret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kramfors

Mer i ämnet