Peab-medarbetare misstänkt i Kindberg-härvan

Uppdaterad
Publicerad

Byggföretaget Peab bekräftar för SVT att en av deras medarbetare hämtats av polis och förhörs. Mannen greps samtidigt som ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg..

Det var under tisdagen som beskedet att ordföranden i Östersunds FK, Daniel Kindberg, gripits misstänks för grov ekonomisk brottslighet. Det hela ska ha skett i samråd med en företagare i Sollefteå. Nu kan SVT berätta om ytterligare en misstänkt.

– Jag kan bekräfta att en av våra medarbetare hämtades av polis igår och idag sitter i förhör säger Peabs presschef Kajsa Jacobsson.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Väntar på svar från polisen

Jacobsson vill i nuläget inte kommentera hur misstankarna ser ut eller vem de rör. Inte heller vart den misstänkte personen arbetar i företaget.

– Vi väntar på svar från polisen kring hur rättsläget ser ut, säger hon.

Känner inte till utbetalningarna

Klart är att Skatteverket driver ett mål mot företagaren i Sollefteå som enligt Skatteverket betalat ut mångmiljonbelopp i stöd till Östersunds FK, pengar som i sin tur verkar komma från byggkoncernen Peab.

Varför Peab skulle medverka till att sponsra ÖFK via ett annat bolag vill eller kan inte företaget berätta i nuläget.

– Nej, det ska vi börja undersöka. Det här blev känt för oss först igår, säger presschefen Kajsa Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet