Elias Pettersson hyllas på torget i Ånge. Foto: SVT

Elias Pettersson har skrivit på NHL-kontrakt: ”Dröm som blir sann”

Uppdaterad
Publicerad

Först skrev Elias Pettersson på sitt första NHL-kontrakt.

Sedan hyllades han på torget i Ånge.

– Jag skrev på det i dag och jag är väldigt stolt, säger Elias Pettersson till SVT Västernorrland.

Det är knappast någon överdrift att påstå att Elias Pettersson fick sitt stora genombrott den här säsongen. Och att inte kategorisera den med succérubriker vore direkt felaktigt.

SM-guld med Växjö, poängbäst i grundserien och i slutspelet, poängrekord för juniorer och utsedd till årets rookie, årets forward och årets mest värdefulle spelare i SHL, sedan blev det VM-guld med Tre Kronor i Danmark.

”Dröm som blir sann”

Nu toppar han den redan osannolika säsongen med att skriva på sitt första NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, som tingade 19-åringen i förra sommarens draft.

”Glad och exalterad över att ha skrivit på mitt första NHL-kontrakt. Det är en dröm som blir sann! Jag vill tacka alla som har hjälpt mig längs vägen, speciellt min familj. Jag hade inte kunnat göra det utan er”, bekräftar han på sitt Instagram-konto.

Han lade ut inlägget i samband med att han hyllades på torget i hemorten Ånge.

– Jag är såklart väldigt glad. Jag försöker bli bättre varje dag och nu har jag fått ett kvitto på att det gått bra och att jag nu är ett steg närmare NHL. Jag har alltid drömt om att få spela där, säger han till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.