Foto: SVT.

Plura spelar på Mannaminne

Uppdaterad
Publicerad

Plura Jonsson är en av artisterna som är bokade för New Orleansfestivalen 20–22 juli på Mannaminne i Nordingrå.

Stiftelsen Mannaminnes ordförande Karin Skoglund kan avslöja att ett av de stora dragplåstren under New Orleansfestivalen 20–22 juli blir Eldkvarns frontfigur Plura Jonsson. Andra klara namn är Ellen Sundberg, spanska artisten Vurro och Amanda Ginsburg.

– Vi planerar för ett Dylantema på festivalen som en hyllning till Anders Åberg som var en stor Dylanälskare. Och en minnesutställning i samarbete med Länsmuseet. Det kommer att bli en rolig säsong men samtidigt känns det förstås jättesorgligt att Anders Åberg inte längre är med, säger hon.

Plura, i dopattesten Per Malte Lennart, har starka band till Ångermanland. Hans mamma föddes i Veda vid Ångermanälvens utlopp, han håller på Modo och har spelat många gånger i trakten, till exempel på Skulefestivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mannaminne

Mer i ämnet