Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Bergström, polisområdeschef i Medelpad, tycker att de som finns på swishlistan ska svettas ett tag. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Polisen arbetar med Swishlistan: ”Man ska svettas lite om man är på listan”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Sundsvall har börjat att arbeta med Swishlistan med misstänkta knarkkunder som är en del av förundersökningen till den pågående rättegången om gängkonflikten i Sundsvall. Och de som finns på listan ska vara oroliga.

– Vi låter inte listan ligga, säger polisen.

Swishlistan är en del av förundersökningen till den omfattande rättegången om gängkonflikten och de gripanden som gjordes i Sundsvall i vintras.

Tiotusentals kronor

På listan finns hundratals transaktioner till en av rättegångens huvudmän, vissa dagar handlar det om tiotusentals kronor. Polisen misstänker att det i många fall rör sig om knarkaffärer.

Swishlistan i Sundsvall

– Meddelanden och iakttagelser visar att många köp är narkotikaköp, säger Andreas Bergström som är polisområdeschef i Medelpad.

Tittar på alla namn

Nu har polisen börjat arbeta med listan och enligt Andreas Bergström kan det bli aktuellt med att utreda personerna bakom de transaktioner som gjorts.

– Vi kommer att titta på alla namn, säger han och nämner att man bland annat kommer att intressera sig extra för unga personer som kan behöva särskilt stöd.

I videoklippet ovanför berättar Andreas Bergström om vad som händer nu.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT Västernorrlands ansvariga utgivare Carola Isaksson berätta varför vi inte namnpublicerar personerna som är med på ”Swishlistan” Foto: Stina Ahlinder/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swishlistan i Sundsvall

Mer i ämnet