Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 28-årige mannen misstänks för att ha sålt narkotika på krogar och restauranger i Sundsvall – mannen har kopplingar till gängkriminalitet. Foto: polisens förundersökning

Här är den misstänkte narkotikaförsäljaren som förser Sundsvallsborna med kokain

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man misstänks för narkotikaförsäljning i miljonklassen till ”vanliga” Sundsvallsbor. Enligt polisens misstankar har han kopplingar till den organiserade gängbrottsligheten i Sundsvall.

Baserat på omfattande swishbetalningar på stora belopp till hans konto misstänker polisen att han sålt knark bland annat på krogar och restauranger i Sundsvall.

Den 28-årige mannen från Sundsvall är nu den 24:e personen som åtalas i det stora målet efter Sundsvallspolisens tillslag i januari tidigare i år.

Han anhölls i sin frånvaro kort efter tillslaget och greps i England i maj, mannen åtalas nu för grovt narkotikabrott vid Sundsvalls tingsrätt.

Knarkkriget i Sundsvall

28-åringens narkotikakunder är 100-tals personer vi har identifierat som Sundsvallsbor, men också personer från andra delar av landet.

Kontakt med 21-åriga huvudmannen

Enligt chattar som polisen tagit del av så kan man se att 28-åringen har kontakt med den 21-årige huvudmannen angående en stor mängd kokain. Dagen innan det stora tillslaget flyttas kokainet från en 19-årig kvinna i Sundsvall som förvarat narkotikan till en föreningslokal i Sundsvall.

När polisen slår till hittas en stor mängd narkotika, drygt ett halvt kilo kokain i taket i föreningslokalen. Den misstänkte 28-åringen är medlem i föreningen och hans telefon hittas i samband med tillslaget.

Nära 1,5 miljoner med misstänkta narkotikaköp

I den misstänkta mannens mobil finns det ett stort antal swishbetalningar från privatpersoner. Enligt polisens förundersökning tyder många omständigheter på att de mottagna betalningarna handlar om narkotikaköp.

28-åringen har totalt sett fått in mycket stora summor pengar på sitt konto via swish. Under 2022, när man endast räknar med swishöverföringar på över 900 kr, så blir den totala summan 1 449 916 kronor.

Strax innan 21-åringen grips av polis spelar han in ett röstsamtal som han skickar till 28-åringen, där han uppmanar honom att kontakta en annan medmisstänkt, för att han ska få lösenord till hans konton på sociala medier.

Uppdatering:

Mannen dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott, plus utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet