Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
21-åringen skickar ett röstsamtal när han inser att han kommer åka fast. Hör det i klippet. Foto: Polisens förundersökning, Storyblocks

Hör misstänkte 21-åringens röstsamtal fem minuter innan han grips

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången kring gängstriden i Sundsvall gick in på sin andra dag spelade åklagarsidan upp en ljudinspelning som den 21-åriga huvudmannen gjorde – bara fem minuter innan han greps i den stora polisinsatsen i januari.

Den 26 januari i år klockan 18:51 skickar 21-åringen ett röstmeddelande där han säger att han troligtvis kommer att åka fast då han har förstått att polisen är utanför hans lägenhet. Exakt fem minuter senare blir han gripen.

Uppmanar att ta kontakt med ”fixaren”

Under tisdagens huvudförhandling i Attunda tingsrätt i Sollentuna spelade kammaråklagare Henrik Wallin upp ljudinspelningen. Där säger den 21-årige huvudmannen till sin kompanjon att han ska ta kontakt med hans högra hand, en 20-årig man från Sundsvall. Tidigare i vår rapportering har vi kallat honom för ”fixaren”.

Knarkkriget i Sundsvall

Teorin: Medveten om gripande

Åklagaren spelade upp ljudupptagningen i rätten för att visa på att 21-åringen är medveten om att han snart kommer att gripas.

I videoklippen nedanför presenterar vi fem huvudpersoner i tillslaget. Där benämns 21-åringen som ”huvudmannen” och den 20-årige mannen som ”fixaren” .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet