Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen uppmanar krögare att porta nio män i Sundsvall Foto: Pontus Lundahl/TT, Privat

Polisen uppmanar krögare att porta nio män i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Sedan några veckor tillbaka har polisen uppmanat de största krogarna i Sundsvall att porta nio individer med kriminella kopplingar, något som Sundsvalls Tidning var först att berätta om.

Listan består av nio män, mellan åldrarna 18 till 30 år, och de kan nu bli portade från de största krogarna i Sundsvall. Biträdande lokalpolisområdeschef, Andreas Bergström, säger att det är en gränsdragning att peka ut personer på det här sättet men att man vill försvåra för kriminella aktörer att verka i lokalsamhället.

– Vi hade ordningsstörningar på flera krogar i stan och när vi kollade var det samma aktörer som vi granskar i samband med grövre brottslighet. Tillsammans med vår underrättelseavdelning upprättade vi då den här listan säger Andreas Bergström.

Ansvaret läggs på krögarna

Andreas Bergström förstår att krögarna i stan kan känna oro för att porta människor som polisen pekar ut som kriminella, men säger att portningen inte handlar om ett tillträdesförbud.

– Vi delar med oss av informationen och krögarna fattar själv beslut om vilka det är som ska besöka deras krog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.