Vittnets bild visar hur tre mörkklädda män springande lämnar brottsplatsen i Korsta efter dödsskjutningen. Två män är nu häktade för mordet – men jakten på fler misstänkta fortsätter. Foto: Ur polisens förundersökningVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisens bilder: Misstänkta mördarna flyr efter dödsskjutningen

Publicerad

Dödsskjutningen skedde mitt i bostadsområdet Korsta i Sundsvall under kvällstid. Många av de boende i området både hörde och såg det som hände, och har bland annat vidarebefordrat bilder till polisen där tre män syns lämna mordplatsen springande.

Men avgörande pusselbitar saknas – och nu tar polisen hjälp av TV3:s Efterlyst.

Ett flertal boende i Korsta hörde en eller flera knallar av skott då en man i 35-årsåldern på kvällens den 7 december i fjol sköts ihjäl på en lekplats, ett kallblodigt mord som polisen betecknar som en ren avrättning.

– Vi har också fått tillgång till ljudinspelningar där flera skott hörs, säger kriminalinspektör Mats Jonsson vid polisens avdelning för grova brott.

På den här bilden ses de tre flyende personerna springa Medborgargatan västerut mot Tjädervägen och Skönsbergs centrum. Foto: Ur polisens förundersökning

Även bilder tagna av Korstabor, genom fönster och från balkonger, visar hur tre svartklädda personer med huvor springande avlägsnar sig från området.

Talade med brytning

Det faktum att tre flyende personer setts gör att polisen utgår från att fler än den nu häktade mannen i 20-årsåldern har varit delaktiga i mordet.

Vittnen har också hört de inblandade prata med varandra både före och efter mordet. De är personer i 20-årsåldern som talar svenska med brytning.

I kvällens avsnitt av Efterlyst i TV3 med början klockan 20 går polisen i Västernorrland ut med en vädjan om tips och iakttagelser som skulle kunna sättas i samband med dödsskjutningen.

”Aha-upplevelser”

Vad har ni för förhoppningar med programmet?

– Att det blir lite rörelse. Att vi kan få personer som kan veta något om det här att börja prata, med varandra och helst då också med oss förstås. Vi är övertygade om att det finns personer som sitter inne med uppgifter kring det som hänt, säger Mats Jonsson.

– Att man kan ringa in direkt under ett TV-program, på ett direktnummer som visas där och även kan få vara anonym om man vill det tror vi underlättar för den som kanske vill berätta något. Att namn och bild på mordoffret visas i inslaget gör kanske också att någon eller några får en aha-upplevelse och plötsligt kopplar ihop saker med varandra. Vi är tacksamma för alla tips vi kan få, fortsätter han.

Ändrade lojaliteter

Ni tror att det här rör sig om en uppgörelse bland kriminella. Varför skulle de gå till er med information?

– Saker och ting kan ställas på sin spets i de här kretsarna. Lojaliteter kan skifta, och också göra det ganska snabbt. Någon kanske har fått nog av den kriminella tillvaron och vill börja om på nytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet