Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Polisen utesluter inte brott – utreder människorov efter Timråkvinnans försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Ett frivilligt försvinnande, sjukdom, olycka – eller människorov.

Polisen utreder nu två spår för att försöka ta reda på vad som hänt med den 31-åriga kvinna från Timrå som försvann i onsdags förra veckan.

Det var vid lunchtid på onsdagen som kvinnan senast sågs till. Enligt uppgifter till polisen har kvinnan senast befunnit sig i Liden, och hennes telefon ska ha stängts av på vägen dit från hemmet i Timrå.

Nu skriver polisen på sin hemsida att man även har startat en förundersökning gällande människorov, då man inte kan utesluta att brott har begåtts.

Efterlyser tips

Beslutet togs efter att polisen gått igenom de tips som kommit in gällande försvinnandet.

Polisen efterlyser tips, iakttagelser och uppgifter från allmänheten kring försvinnandet, på telefon 114 14 eller via polisens webbplats.

Hör Veronica Andersson, chef för polisens utredningssektion, berätta varför polisen nu har startat en förundersökning gällande människorov i videon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan var på väg till sitt jobb under onsdagen förra veckan men kom aldrig fram. Polisen misstänker fortfarande inget brott i ärendet. I videon ovan kan du höra Josefine Perming Tengqvist, chef på grova brott vid polisen, berätta om polisens senaste spår av kvinnan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.