Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott, säger att den hittade kvinnan med allra största sannolikhet är den försvunna kvinnan från Timrå. Foto: Ylva Holmgren SVT

Sökpådrag efter försvunnen 31-årig kvinna från Timrå

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig kvinna från Timrå har anmälts försvunnen. Hon sågs senast i Liden fyra mil väster om Timrå vid lunchtid på onsdagen och polisen efterlyser nu tips och iakttagelser från allmänheten som skulle kunna sättas i samband med försvinnandet.

– Kvinnan skulle åka från hemmet till jobbet i Liden men kom aldrig fram, säger polisens spaningsledare Josefine Perming Tengqvist.

Under söndagen var kvinnan, som anmäldes försvunnen under onsdagsdygnet, fortfarande borta. Hon är cirka 156 centimeter lång, har kort mörkt lockigt hår och är lätt mörkhyad.

När kvinnan lämnade hemmet under onsdagen bar hon en mörkblå jacka med pälskrage och guldfärgade knappar, och svarta läderkängor med röda rosor. Hon kan även ha burit mörka tights.

Hon färdades i en vit Volkswagen Passat av 2013 års modell.

Polisen ser allvarligt på försvinnandet.

Vill ha tips från allmänheten

Misstänker ni att hon kan ha råkat ut för något brott?

– I nuläget misstänker vi inget brott, säger Josefine Perming Tengqvist som är chef för polisens avdelning för grova brott.

Finns det något scenario som verkar mer troligt än något annat?

– Nej, inte just nu. Men det rör en ung kvinna, och vi är mycket angelägna om att få in tips från allmänheten. Om någon har sett henne eller hennes bil är vi väldigt angelägna om att man hör av sig till oss.

Inget naturligt ställe att söka på

Det har under veckan hållits förhör med personer i kvinnans närhet.

– Vi har inget naturligt ställe att söka på förutom Liden. Så vi kan inte börja söka någonstans, men vi fortsätter hålla förhör och följer upp spår, säger Josefine Perming Tengqvist.

Polisen tar emot tips, iakttagelser och uppgifter kring försvinnandet på telefon 114 14 eller via polisens webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.