Foto: Fredrik Israelsson

Polispensionärer slutar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2017 har polisen i Sundsvall haft hjälp av gamla pensionerade poliser som hoppat in och jobbat extra. Projektet har varit lyckat men nu läggs det ned, under torsdagen slutade den sista polispensionären.

Det har handlat om normalt utredningsarbete för de pensionerade poliserna, misshandelsfall, kränkningsbrott och stölder är exempel på brott som man har utrett och ansvarig arbetsledare är mycket nöjd.

– Det har fungerat väldigt bra, säger Patrik Sundlöf, gruppchef vid polisen i Sundsvall och den som ansvarat för pensionärerna.

Projektet avslutat

Men i går slutade den sista polispensionären och projektet är avslutat.

– Precis som all offentlig verksamhet har vi en budget att förhålla oss till. Vi ska växa och bli fler polisanställda och vi måste göra den här justeringen för att vi ska kunna rekrytera andra polismedarbetare, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.