Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns en marknad” – i klippet berättar polisen Henrik Blusi om razzian mot nattklubben i Sundsvall. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Polisrazzia mot nattklubb i centrala Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En polisrazzia genomfördes, tillsammans med flera andra myndigheter, mot nattklubben Darlings under natten till onsdagen.

– Vi kan konstatera att det här är en otroligt trist miljö, säger Henrik Blusi, kommunpolis Medelpad.

Det var efter P4 Västernorrlands granskning med uppgifter om att det förekom sexhandel och otillåten alkoholförsäljning på en nattklubb i Sundsvall, som polisen gjorde ett större tillslag.

Med under razzian var även företrädare från Arbetsmiljöverket, Skatteverket och socialtjänsten samt en expert inom arbetet mot prostitution.

– Alla myndigheter tar sitt material nu för att titta och analysera för att se vad man kan göra. Först till veckan får vi en helhetsbild över själva insatsen, säger Henrik Blusi.

”Gör ont i hjärtat”

Han berättar att nattens tillslag ledde till att polisen kunnat identifiera fyra kvinnor i den aktuella lokalen som nu erbjuds stöd.

– Det gör faktiskt ont i hjärtat att besöka den här platsen, säger Henrik Blusi.

SVT har utan framgång sökt ägaren till nattklubben. Han har tidigare sagt till P4 Västernorrland att det inte förekommer någon sexhandel.

I videon berättar kommunpolisen om hur vanligt det är med prostitution.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.